Comuna Moacşa rămâne fără consilieri locali

Data publicării:
CONSILIU MOACSA 221013

De la începutul verii comuna Moacşa nu mai are consiliu local. Asta pentru că patru dintre cei nouă consilieri şi-au dat demisia şi nu mai există cvorum pentru luarea hotărârilor. Aşadar, reprezentanţii prefecturii au cerut, în instanţă, dizolvarea consiliului local. 

"Instituţia prefectului a demarat procedurile la începutul lunii septembrie, a introdus acţiunea în instanţă pentru dizolvarea consiliului local Moacşa", declară Alina Drincă, directorul Cancelariei Prefectului Covasna.

Cei care făceau parte din consiliu erau membri ai partidelor UDMR şi PPMT dar şi un independent. Primarul comunei spune că la mijloc se află de fapt neînţelegerile dintre consilieri şi dintre partide.

"Eu cred că a fost o strategie bine gândită a UDMR-ului. Consilierii nu prea au avut iniţiativă pentru comunitate, ci numai pentru interesul lor", afirmă Bács Benke László, primarul comunei Moacşa, PPMT

Consilierii au însă altă variantă. "Primarul nu a respectat nicio decizie care am luat-o la şedinţele de consiliu local. Pentru asta colegii mei de la UDMR, cei trei, şi-au dat demisia", afirmă Bodi Gyula, consilier local, UDMR

Conform legii, dacă timp de două luni nu se ia nicio hotărâre în cadrul consiliului local, atunci acesta poate fi dizolvat. 

Odată ce consiliul local va fi dizolvat oficial va fi nevoie de o ordonanţă de urgenţă a Guvernului, iar mai apoi în comună vor fi organizate alegeri anticipate. Toţi consilierii care au făcut parte până acum din structura primăriei sunt hotărâţi să candideze din nou. Ba mai mult, sunt hotărâţi să organizeze şi un referendum pentru schimbarea primarului.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri