Sari la conținut

Comunicatele de presă ale poliţiei din Harghita sunt redactate în versuri

"În staţiune depistat / Având permisul suspendat / Află că ar putea, pe bune / Să ajungă în altă staţiune." Versurile reprezintă un buletin de presă care se referă la un bărbat în vârstă de 33 de ani care a fost prins de poliţişti în timp ce conducea cu permisul suspendat. Comunicatul a fost redactat Gheorghe Filip, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Poliţie Harghita. Dând dovadă de sarcasm fin şi tact, în redactarea buletinelor de presă, agentul şef se inspiră din lumea înconjurătoare şi din faptele pe care le investighează colegii săi. Pentru întâmplările nefericite catrenele au mereu o notă de tristeţe dar păţaniile bazate pe inconştienţa oamenilor nu rămân nepedepsite.

"Sunt oameni care mă inspiră şi mă determină să devin vocal din punct de vedere al ironiei la adresa faptei săvârşite. De unele fapte putem să ne amuzăm şi trebuie să o facem astfel încât să atrgem atenţia asupra lor iar acest lucru a dus la realizarea scopului pe care ni l-am dorit acela de a informa şi de a preveni", spune Gheorghe Filip - purtătorul de cuvânt al IPJ Harghita.

Colegii dar şi superiorii agentului şef privesc cu ochi buni iniţiativa acestuia mai ales că astfel insituţia poliţiei are o imagine mai puţin rigidă.

"Colegul meu scrie ceea ce simte în raport cu evenimentele ce se petrec în decurs de 24 de ore. În fiecare zi încearcă să aducă un plus de evaloare acestor buletine de presă şi am constatat că s-a triplat numărul accesărilor pe site-ul inspectoratului ", precizează cms. şef Daniela Crişan - şef de cabinet.

Jurnaliştii din Harghita care citesc zilnic buletine de presă, consideră că cele emise de purtătorul de cuvânt sunt de departe cele mai originale şi neobişnuite.

"E o plăcere că aceste epigrame au un amestec de umor sumbru şi ironie, dar fără a fi jignitoare. Noi aşteptăm în continuare cu drag epigramele domnului Filip", spune Attila Pinti, ziarist. 

Pentru că televiziunea poate fi o sursă de inspiraţie şi Digi24 a fost un laitmotiv pentru Gheorghe Filip. "Evenimente cum n-au fost / Epigrama n-are rost / Dar am ceva pentru Digi / Urări de bine de la Gigi."