Concert la Palatul Regal

Data publicării:
CONCERT PELES

Prezentă pentru prima dată în România, Cristina Bellu a interpretat în deschidere un fragment din Suite Espagnole a pianistului şi compozitorului Joaquin Nin.

"Sunt foarte emoţionată, este o nouă aventură pentru mine. Cred că muzica ar trebui considerată un drept uman, toţi ar trebui să ne bucurăm de ea", spune Cristina Bellu - profesor de violoncel.

Într-o alternanţă armonioasă de opere clasice germane, spaniole şi franceze şi-a găsit loc şi George Enescu, aşezat pe sunet de flaut de Pierre-Yves Artaud.

"Este vorba despre o combinaţie de impresionism şi de muzică dansabilă, în caracterul specific românesc. Mă interesează legătura dintre cele două, sentimentul pe care îl transmite această asociere", spune Pierre-Yves Artaud, flautist.

Concertul a fost ca o gură de aer proaspăt pentru publicul care a făcut sala de concerte neîncăpătoare.

De zece 10 ani încoace EUROPAfest se desfăşoară sub patronajul Casei Regale a României, motiv pentru care, al doilea an la rând, este găzduit de Castelul Peleş.

"În perioada 16-29 iulie avem şase concerte şi o academie cu muzicieni din peste 19 ţări, întreaga Europă, Statele Unite şi Canada, Africa şi Africa de Sud şi, din Asia, Coreea", spune  Luigi Gageos - directorul EUROPAfest 

Aceasta este cea de-a 22-a ediţie a festivalului de muzică şi a doua organizată la Sinaia.

Reporter: Sorina Secelean
Operator: George Oltean

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri