Concurenţă mare la şcolile profesionale 

Data publicării:
SCOALA KRONSTADT

La Şcoala Profesională Germană Kronstadt, pentru 56 de locuri au fost peste 330 de candidaţi, dovadă că elevii vor să înveţe o meserie ca să-şi poată găsi mai uşor un loc de muncă.

"Am optat pentru Şcoala Profesională Kronstadt deoarece în ziua de azi sunt căutate foarte multe meserii şi degeaba avem bac dacă nu ştim o meserie", spune un candidat.

"Au fost două zile de foc în care a trebuit să înscriem 336 de candidaţi care au venit atât din judeţul Braşov cât şi din alte judeţe. Am avut candidaţi din Galaţi, din Buzău, din Botoşani, Vaslui", a precizat Mirela Blemovici - profesor de discipline tehnice la Şcoala Profesională Germană Kronstadt.

Elevii care învaţă aici primesc şi susţinere financiară 400 de lei lunar şi au şansa sa facă stagii de practică în cadrul companiilor pentru care au optat la înscriere.

Mai mulţi înscrişi decât locuri disponibile au fost şi la Colegiul Naţional Economic „Andrei Bârseanu". Aici au fost scose la concurs 28 de locuri, 14 pentru calificarea de bucătar şi 14 pentru cofetar-patiser. Pe aceste posturi s-au înscris 38 de candidaţi.

"În 29 mai noi am susţinut o preselecţie. După proba de preselecţie au fost declaraţi admişi 34 de elevi care astăzi dau proba supliementară, este o porbă scrisă", spune Claudia Petcu - director general adjunct la Colegiul Naţional Economic „Andrei Bârseanu" 

Printre absolvenţii de clasa a VIII-a care doresc să înveţe o meserie la colegiul economic este Claudiu Fărâmă din Măieruş.

"De aici ies cu o meserie şi nu fac patru ani de liceu ca să nu ies cu nimic şi este şi o meserie bănoasă", spune Claudiu Fărâmă.

În Braşov au fost aprobate pentru şcolile profesionale 924 de locuri pe care s-au înscris 957 de elevi. Cele mai multe locuri la învăţământul profesional sunt pentru meserii tehnice.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri