Concurs de frumuseţe, între sate şi oraşe

Data publicării:
CONCURS DE FRUMUSETE INTRE SATE-1

Toată suflarea din Copşa Mică se pregăteşte de zor să ducă urbea în topul celor mai bine gospodărite oraşe din centrul ţării. Localnicii ştiu că o astfel de misiune este foarte grea, dar nu se dau înapoi de la nici o muncă.

În urmă cu 20 de ani, Copşa Mică era unul dintre cele mai poluate oraşe din Europa. Anii au trecut, iar combinatul metalurgic nu mai funcţionează la aceeaşi capacitate ca odinioară. Acum, oraşul în care locuiesc în jur de 6.000 de suflete, încearcă să îşi schimbe faţa prin construirea şi întreţinerea unor parcuri şi spaţii verzi.

Deşi este una dintre cele mai bogate asezări din Mărginimea Sibiului, comuna Răşinari încă nu a fost înscrisă în cursa pentru titlul de cea mai bine pusă la punct localitate din zonă.

Deocamdată, în concurs au intrat doar trei oraşe din tot judeţul Sibiu, însă lista rămâne deschisă până la mijlocul lunii august. Întrecerea va fi jurizată de către o comisie independentă, din care fac parte ingineri de mediu, arhitecţi, agronomi, economişti şi sociologi. Premiile ajung la 900.000 de lei şi sunt puse la bătaie de Consiliul Judeţean Sibiu.

Potrivit regulamentului, banii câştigati trebuie folosiţi în interes public de către primării, pentru proiecte stabilite în consiliile locale.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri