Sari la conținut

Concurs de îndemânare auto 

Robert este de mic pasionat de masini şi astfel a ajuns un veteran al concursurilor de gen. A venit la această competiţie nu ca să câştige, ci ca să se distreze dar mai ales să fie alături de alţi pasionaţi de automobilism.

"Multă adrenalină şi în acelaşi timp distracţie şi plăcerea de a pilota. Este un traseu foarte usor din punctul meu de vedere ca traseu de indemanare destul de aderent şi e ok, e pe placul meu", povesteşte Adam Robert

Pentru Adrian în schimb, a fost prima cursă de îndemânare, însă nu este străin de competiţiile automobilistice. Pentru el condusul este un mod de viaţă şi asta pentru că este foarte atasat de maşina lui.

"Normal, maşinei i se spune albăstric, dar eu o mai supăr spunându-i coteţ. Sunt foarte atasat de ea chiar a ieşit dintr-o reparaţie capitală", ne spune Adrian Apostu.

Concurenţii au venit cu propriile maşini şi astfel au putut să exerseze îndemânarea de care au nevoie şi în trafic.

"Cei care se înscriu trebuie în primul rând să memoreze traseul, trebuie să ştie foarte bine maşina, care sunt punctele de frânare, deci trebuie să ia şi acele puncte de frânare unde poate să intre maşina în derapaj", precizează Simon Arpad - organizator curse auto 

Competiţia are o tradiţie de 10 ani şi a aliniat concurenţi din Braşov, Harghita şi Dolj.


Reporter: Mădălina Zamfir  / Operator: Lucian Păculea