Sari la conținut

Concurs de triathlon în aer liber

Startul, la care s-au aliniat sute de iubitori ai sportului, s-a dat dis-de-dimineaţă. Prima probă S-a desfăşurat pe lacul din Codlea. Fiecare concurent a înotat între cinci sute de metri şi un kilometru şi jumătate.

Traseul a continuat cu proba de ciclism. Ultima probă a fost cea de alergare prin centrul istoric al Braşovului, iar finish-ul a fost amenajat în Piaţa Sfatului.

"A fost frumos, apă curată la lac, drumul frumos, un traseu frumos. Sunt obosit, dar fericit în acelaşi timp",  a spus un concurent.

"Este o combinaţie perfectă, se îmbină absolut tot ceea ce înseamna mişcare, ceea ce înseamnă sport", spune un alt concurent.

Evenimentul a fost la a treia ediţie şi organizatorii spun că în fiecare an concurenţii sunt tot mai pregătiţi.

"Scopul este de a aduce cât mai mulţi sportivi, dar mai ales, cât mai mulţi amatori să iasă să facă mişcare, să cunoască sportul nostru, triathlonul, şi să promovăm viaţa sănătoasă şi mişcarea", spune Klosz Peter - organizator.

Cei care nu au particiipat la aventură au stat pe margine şi au aplaudat fiecare sportiv. Zece la sută din taxa de participare a fiecărui concurent ajunge la o casă de copii din Bucureşti.

Reporter: Ioana Mihai
Operator: Dan Dascălu