Sari la conținut
News Alert

Condiţii improprii

Cabinetul de alergologie de la Spitalul de Pediatrie a fost mutat cu tot cu cei doi medici în urmă cu două săptămâni, într-o clădire ridicată în urmă cu mai bine de 70 de ani. De atunci, însă, nimeni nu a mai făcut investiţii serioase în reabilitarea ei.

"E sub orice critică. E dărmată, vai de ea"

"E veche şi nu foarte sigură"

"Policlina de copii a Spitalului de Pediatrie funcţionează într-o clădire istorică ce a fost contruită în anul 1937. Clădirea necesită reparaţii dar pentru că este de patrimoniu, investiţiile sunt foarte mari", relateză Ruxandra Morar, reporter Digi24 Braşov

Reprezentanţii spitalului de pediatrie spun că au fost nevoiţi să relocheze cabinetul de alergologie pe motiv că în locul lui va fi mutată secţia de ORL. Aici sunt mai multe urgenţe, iar medicii fac şi intervenţii chirugicale minim invazive. Cu toate acestea, spitalul de pediatrie nu deţine fonduri pentru a face reparaţii în cabinetul de alergologie.

"Necesită multe aprobări şi nu putem interveni oricum în această clădire. Toate clădirile aparţin consiliului local, dar sunt date în administrare spitalului de pediatrie", spune Cătălin Vişean, manager al Spitalului de Pediatrie Ploieşti. 

Reprezentanţii spitalului speră ca măcar anul viitor să poată obţine fonduri ca să reabiliteze policlinica, în care mai funcţionează încă cinci cabinete.

Reporter: Ruxandra Morar
Operator: Mihai Stan

Pe aceeași temă