Sari la conținut

Consilier local invalidat

Totul s-a întâmplat joi, în timpul ședinţei pentru validarea mandatelor de consilier local, de la Predeal. Unul dintre cei aleși în funcția de consilier, la ultimele alegeri locale, a depus la comisia de validare a mandatelor copia unei adrese înregistrate la Primăria Predeal în octombrie 2013.

"Are o scrisoare medicală unde rezultă că starea de sănătate îi creează probleme psihice, are o problemă permanentă și comisia de validare a luat în calcul că nu poate să-și exercite mandatul de consilier local",  Liviu Cocoș, primar Predeal.

Cristina Frențiu nu este la primul mandat de consilier local, în Predeal. Femeia a suferit de o operație la plămâni, în 1998. În 2013, a plecat într-o vacanță În Statele Unite. Femeia spune că, din cauza temperaturilor ridicate și a nivelului mare al umidității din aer, avea probleme mari de respirație. A mers la un medic în Washington, care i-a eliberat o scrisoare medicală. Documentul descrie afecțiunea, simptomele, tratamentul administrat și conține recomandarea evitării călătoriilor cu avionul, timp de 45 de zile. Cristina Frențiu a trimis la Consiliul Local Predeal această Scrisoare, pentru a justifica absența de la ședințele forului.

"Prin prezenta se certifică Faptul că Dna. Cristina Gabriela Frențiu este pacienta mea, care a fost diagnosticată Cu dispnee acută. (...) Aceasta este o dizabilitate care trebuie considerată permenentă. Durerea îi poate afecta nivelul de concentrare", SURSA: Scrisoare medicală din 14.10.2013.

 "Din acea adresă nu rezultă faptul că dânsa are boli psihice sau ceva de acest gen, să nu poată fi, de a nu putea să-și exercite dreptul de consilier local", Răzvan Mihai Cristea, membru în comisia de validare. 

Consilierul în cauză Se consideră Victima unui abuz.

"Sănătatea mea este integrală, sută la sută, în afară de acea operație, pe care am avut-o în anul în 1998", Cristina Frențiu, consilier ales în Predeal.

Un episod similar s/a petrecut cu același consilier în 2012, la validarea mandatului său în consiliul local. Femeia s/a adresat instanței de judecată și a obținut în acest fel validarea sa drept consilier local la Predeal. Cristina Frențiu a anunțat că Este decisă să se adreseze și de această dată Instanţei de judecată.

Reporter: Claudiu Loghin
Operator: Robert Piticu