Sari la conținut

Construcţia centrului de agrement, sistată

Lucrările la centrul de agrement şi divertisment din Poiana Braşov au început în primăvara anului trecut. Pe timpul iernii au fost întrerupte, din cauza vremii nefavorabile. Constructorii au turnat fundaţia şi parterul clădirii. Cum vremea s-a încălzit, autorităţile locale sperau să revadă muncitorii pe şantier, dar au aflat că firma din Brăila, care se ocupa de lucrări, a intrat în insolvenţă.

În Poiana Braşov turiştii vin în primul rând ca să schieze, iar de când vine primăvara, staţiunea este aproape goală. Centrul de agrement trebui să atragă vizitatori şi în afara sezonului rece, prin activităţile care ar trebui să se desfăşoare aici: bowling, minigolf sau căţărare.

 „Fie închidem acest proiect ca şi execuţie cu aceşti implementatori, asociaţi, executanţi şi reluăm proiectul cu o nouă licitaţie, fie, dacă există o soluţie juridică şi procedurală, un asociat va fi declarat să preia acest proiect şi să deruleze etapele de lucru în următoarea perioadă", a declarat George Scripcaru - primarul municipiului Braşov.

În cazul în care firma care ridică imobilul nu va oferi o alternativă pentru continuarea lucrărilor până luni, contractul va fi reziliat. Autorităţile locale speră ca până la sfârşitul anului 2014 turiştii să aibă acces în centrul de agrement. Valoarea investiţiei este de aproape 23 de milioane de lei, iar jumătate din sumă vine de la Uniunea Europeană.