Continuă căutările pilotului dispărut

Data publicării:
PLANOR-1

Azi dimineaţă, toţi salvamontiştii, jandarmii şi pompierii din judeţul Prahova s-au mobilizat la Buşteni, după ce aseară, un parapantist i-a anunţat că a văzut mai multe fragmente de culoare albă în Munţii Baiului. Bărbatul le-a transmis salvatorilor cu exactitate coordonatele GPS, astfel că salvatorii au mers la sigur.

"S-a văzut ceva dintr-o parapantă cu motor la 2-3 km NV de aceste coordonate. Şi noi am stabilit o zonă de căutare şi vom acţiona cu echipele salvamont pentru a peria, pentru a căuta în această zonă", spune Daniel Banu, şef Serviciu Public Salvamont Prahova.

"Din cauza reliefului extrem de accidentat, salvamontiştii au fost nevoiţi să-şi împartă zona de căutare şi să ia la pas, cu utilaje speciale sau pe jos, toate pădurile din versantul stâng al Prahovei din apropierea localităţii Buşteni", relatează reporterul Digi24 Braşov, Claudiu Loghin.

La căutările de astăzi au participat şi fiul, fiica şi sora pilotului dispărut joi seara. Familia bărbatului este convinsă că pilotul este în viaţă, şi că este în incapacitatea de anunţa locul în care a fost nevoit să aterizeze forţat.

"O să îl găsim, sunt convinsă că îl găsim. Mircea trăieşte, este sportiv. Mircea ştie să se descurce în situaţii dificile, e un luptător, sunt convinsă că ne aşteaptă să îl găsim", spune Doina Hoos, sora pilotului.

La acţiunile de astăzi, peste 1.350 de oameni s-au mobilizat să îl găsească pe pilot, ajutaţi de 7 elicoptere şi 4 avioane, dar şi 218 vehicule, şenilate şi autospeciale de teren.

Reporter: Claudiu Loghin
Operator: Dan Dascălu

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri