Sari la conținut

Copiii din grădiniţele de stat, monitorizaţi video

Părinţii din şase grădiniţe din Braşov îşi vor putea monitoriza foarte ușor copiii în timp ce aceştia sunt în sălile de curs.

Ceea ce trebuie să facă părinții este să intre pe site-ul primăriei. Apoi, pe baza codului numeric personal, părinții vor vedea pe camerele de supraveghere doar grădinița unde este înscris copilul lor.

Proiectul este unul pilot şi va fi impelmentat de primărie la cererea părinţilor. "Au fost cereri. Marea majoritate a grădiniţelor particulare au un astfel de sistem de supraveghere şi la cererea părinţilor s-a luat măsura ca şi în grădiniţele din Braşov să fie impelmentat un astfel de sistem de supraveghere", spune Daniela Ion - reprezentant biroul de presă, Primăria Braşov

Directorii grădiniţelor nu au nimic împotriva montării camerelor de supraveghere însă sunt de părere că educatoarele trebuie să-şi de-a acordul.

"Orice proiect ce pune în lumină transparenţa actului educaţional şi o colaborare mai bună cu părinţii nu putem decât să o salutăm. acest proiect trebuie însă discutat cu cadrele didactice. Dacă colegele noastre vor fi de acord să montăm astfel de camere şi să implementăm un asemnea proiect îl vom face cu cea mai mare plăcere", a precizat Marcela Peter - director Grădiniţa numărul 22 Braşov.

Părinţii au păreri împărţite cu privire la monitorizarea continuă a copiilor.

"Nu cred că e o idee aşa bună. cred că nici mie nu mi-ar place să mă supravegheze cineva 24 din 24",  a spus un părinte.

"Din prisma asta a siguranţei şi a sentimentului că vor fi urmăriţi în permanenţă educatorii probabil că-şi vor manifesta altfel comportamentul faţă de copii ", a spus alt părinte.

Primăria Braşov va investi aproape 100.000 de lei în acest sistem de monitorizare, dar dacă va fi aplicat la toate cele 48 de gradiniţe din oraş, costurile vor ajunge la aproape 800.000 de lei. Totodată, un sistem de supravegehere video şi acces electronic a fost implementat şi în 15 şcoli din Braşov.

Pe aceeași temă