Copil torturat de mamă

Data publicării:
COPIL TORTURAT

Furia mamei a pornit de la faptul că băiatul nu şi-ar fi făcut temele şi ar fi minţit în legătură cu acest lucru. A fost un motiv suficient pentru ca femeia să treacă la corecţii fizice de maximă duritate. Nimeni nu a îngrijit rănile copilului până a doua zi, când acesta ajuns la şcoală. Directoarea a sunat la Poliţie, iar băiatul a ajuns la spital cu arsuri pe faţă şi pe mâini. O parte a leziunilor au fost produse în timp ce băiatul de şapte ani se apăra de furia mamei.

"Problema aici este estetică. Deci aspectul, care va pune probleme de integrare socială. Acum e copil, la şapte ani nu-şi dă seama, dar cicatricile, cu care o să ne străduim să fie cât mai mici", dr. Marcel Albean, purtător de cuvânt Spitalul de Pediatrie Braşov.

Copilul a fost externat, după o săptămână de spitalizare. Părinţii lui sunt despărţiţi, astfel că Protecţia Copilului a încredinţat băiatul bunicilor paterni, iar mamei i-au interzis să se mai apropie de el.

"E o traumă pe viaţă, să zic aşa, pentru că mâna care te mângâie, mâna te arde. Nu cred că este un lucru bun",  Daniela Luca, director general adjunct Protecţia Copilului Braşov

"Femeia a recunoscut la anchetă faptul că a vrut să-şi pedepsească băiatul. A fost internată la Spitalul de Psihiatrie şi Neurologie Braşov. Poliţiştii şi procurorii aşteaptă acum verdictul specialiştilor, pentru a afla dacă femeia a avut discernământ în momentul comiterii faptei", Claudiu Loghin, reporter Digi24.

Mama băiatului este cercetată În libertate, de poliţişti şI procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul de Minori şI Familie Braşov.

"Cercetările sunt continuate sub coordonarea unui procuror, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de violenţă în familie", cms. şef Liviu Naghi, purtător de cuvânt IPJ Braşov.

Femeia de 28 de ani este însărcinată. Potrivit reprezentanţilor Protecţiei Copilului, nu-şi va putea creşte nici copilul nou născut, câtă vreme este decăzută din drepturile părinteşti. Decizia finală în ce priveşte vinovăţia mamei şi posibilitatea ca ea să-şi mai vadă vreodată copiii aparţine, în primă instanţă, Tribunalului de Minori şI Familie Braşov.


Reporter: Claudiu Loghin
Operator: Mihai Stan

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri