Sari la conținut

COVASNA. Casa de Cultură, uitată

În sala mare a Casei de Cultură din Sfântu Gheorghe gloria de odinioară a fost înlocuită cu bezna. Imobilul a fost înschis pentru că proprietarul, Asociaţia Sindicatelor din România, nu au avut bani să plătească impozitele către primărie.

"Nu am achitat niciun ban din acest impozit pe teren si clădire şi la momnetul actual primăria ne-a blocat conturile şi am ajuns în imposibilitatea de a ne achita obligaţiile către furnizori şi drepturile salariale ale angajaţilor", declară Mircea Ştefan - director Casa de Cultură a Sindicatelor Sfântu Gheorghe  

Cinci angajaţi au fost trimişi în şomaj, iar pentru că utilităţile au fost tăiate, toate firmele care îşi desfăşurau activitatea aici s-au mutat în alte sedii. De exemplu, Mihai Bartos are o firmă de proiectări în Sfântu Gheorghe şi până anul trecut a avut sediul în Casa de Cultură a Sindicatelor.

"Sfântu Gheorghe este un oraş mic si foarte greu se gaseste un loc de inchiriat . A fost greu sa ne mutam cu toate echipamentele tehnice", spune Mihai Bartos.

Autorităţile locale intenţionează să preia clădirea Casei de Cultură ca să o renoveze. Pentru asta, negociază cu reprezentanţii Guvernului.

"Cred că ar trebui să înteleagă şi sindicatele că până la urmă aceste clădiri au fost construite pe vremea comunismului din banii cetăţenilor şi în acest moment nu sindicatele reprezintă cetăţenii, ci autorităţile locale", afirmă Antal Arpad - primarul municipiului Sfântu Gheorghe 

Casa de Cultură din Sfântu Gheorghe are o capacitate de peste 500 de locuri, iar valoarea sa imobiliară este estimată la peste 6 miliarde de lei.