Sari la conținut

COVASNA. Delicatese cu gust de flori

Curcan umplut cu flori, pui cu flori oi flori de soc pane au fost printre cele mai căutate preparate ale maiştrilor bucatari. Deşi oamenii au fost iniţial reticenţi, au rămas plăcut sutprinşi când au gustat delicatesele.

„Majoritatea florilor sunt comestibile dar nu ştim, ar trebui o mediatizare în sensul ăsta ca oamenii să ştie ce e în jurul lor", spune un participant.

Preparatele au fost gătite cu atenţie şi migală încă de seara trecută de un specialist din Sfântu Gheorghe, care marturiseşte că reţetele, pe cât sunt de gustoase, pe atât sunt de uşor de realizat.

"Se poate umple cu caşcaval, cu mascarpone floarea de dovlecei, este foarte interesant. cu sos de ciocolată deasupra. Nu trebuie să fii bucătar, poţi sa faci şi acasă dacă ai simţul de a pregăti ceva acasă", spune bucătarul şef Blasko Janos

Florile de soc, panseluţele, garoafele sau trandafirii de diferite soiuri sunt cele mai folosite ingrediente.

„Cum se întâmpla la noi în România o dată pe an să mănânci şi miel şi curcan şi chiar taur la proţap, o dată pe an se pote servi şi flori şi aceste flori sunt în jurul nostru, numai că trebuie descoperite, materia primă nu costă nimic", afirmă Istvan Kovasc, organizatorul festivalului.

Florile gătite la festival au fost culese cu grijă din localităţi vecine oraşului Sfântului Gheorghe.