Sari la conținut

COVASNA. În tabără, pe banii companiei. Copiii merg în tabere organizate de şefii părinţilor

Pe timpul verii copiii celor angajaţi la fabricile de pantaloni au parte de o altfel de şcoală unde îmbină utilul cu plăcutul, învăţatul cu joaca.

Preţ de două săptămâni, între orele 09:00 şi 13:00, fiecare grupă de copii participă la cursuri interactive de creaţie şi limba engleză, la activităţi de grup şi jocuri de socializare.

"Îmi place, pot să fiu creativă aici, pot să învăţ mai mult decât la şcoală, engleza e mai distractivă", spune o elevă.

"Recapitulăm lucrurile învăţate într-un mod diostractiv: prin jocuri, prin cântece. Ne bazăm pe elementele învăţate", spune Rakosy Katalin - profesor de limba engleză.

Părinţii au copiii aproape în timpul programului de lucru şi sunt scutiţi de cheltuiala unei tabere în altă parte.

"Este o altfel de şcoală, ţinută într-un mod extraordinar de plăcut. Aici au îmbinat diferite activităţi", spune Florentina Condurache - părinte.

"Fiind prima tabără a băiatului, venind acasă nu s-a oprit din a povesti, până seara la 12:00 am stat de poveşti", spune Kovacs Kinga - părinte.

În tot acest timp, un alt grup de copii, mult mai numeros, se bucură de zile însorite la tabăra din Cernat, unde fiecare zi le aduce ceva nou şi inedit.

"Am văzut că taberele au efecte pozitive, că au evoluat în autocunoaştere, sunt mai creativi şi e o plăcere să lucrăm cu ei", spune Orban Imola - reprezentant ONG.

Este al doilea an în care firma organizează şcoala de vară şi al treilea de când copiii sunt duşi şi în tabără. Părinţii nu plătesc niciun leu, toate cheltuielile sunt suportate din fondul social al companiei.

"Nu pot să mă pronunţ în numele părinţilor, dar cunoscând cazuri şi cazuri, sunt copii care la alte tabere nu au participat niciodată", a precizat Orosz Anna Maria - responsabil PR companie.

Anul acesta, la tabără participă 98 de copii şi 140 la şcoala de vară.

Reporter: Sorina Secelean
Operator: Răzvan Rădache