COVASNA. Laptele şi cornul, cu întârziere în şcoli

Data publicării:
LAPTE SI CORN COVASNA

Emeşe are o fată în clasa pregătitoare. Încă din prima zi de şcoală i-a pus pacheţel în ghiozdan, ca să fie sigură că fiica ei va avea ce mânca. De atunci sandwichul nu-i mai lipseşte din ghiozdan, iar aceasta este singura gustare, pentru că laptele şi cornul lipsesc încă din şcoli.

Ritualul este acelaşi pentru toţi părinţii şi bunicii, care pun zilnic un sandwich şi un fruct în geanta celor mici, în aşteptarea laptelui şi a cornului.

Incertitudine este şi în rândul reprezentanţilor unităţilor şcolare. Chiar dacă şi anul trecut laptele a venit cu întârziere, elevii au avut totuşi o gustare pe bancă în prima zi de şcoală. "De la începutul anului şcolar am primit cornuri. Laptele l-am primit începând cu unu octombrie", afirmă Molnar Juna, secretară şcoala generală Chichiş

Autorităţile dau vina pe procedurile greoaie şi pe contestaţiile interminabile la licitaţii. Anul acesta au încercat să găsească soluţii ca această situaţie să nu se mai repete.

"Am făcut o licitaţie pe trei ani de zile. Asta înseamnă că nu o să ne mai lălăim anul viitor cu legislaţia, cu procedurile, pentru că, ce am finalizat anul ăsta, o să meargă trei ani de zile", declară Tamas Sandor, preşedintele CJ Covasna, UDMR.

Abia de săptămâna viitoare elevii din judeţul Covasna vor primi lapte şi corn. În ceea ce priveşte merele, pe care elevii ar trebui să le primească prin programul "mere în şcoli", reprezentanţii consiliilor judeţene nu au primit încă procedurile pentru demararea licitaţiilor. Aşadar, deocamdată nu se ştie când vor primii elevii merele.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri