COVASNA.  Uniforme şcolare cu simboluri secuieşti 

Data publicării:
UNIFROME SECUIESTI

Mai mulţi elevi români, printre care şi Sabina, fetiţa de la care a pornit şi scandalul de anul trecut sunt decişi să nu poarte noua uniforma, pe motiv că nu-i reprezintă. Pe sigla uniformei apar simbolul soarelui si al semilunii, aceleaşi care sunt şi pe steagul secuiesc, iar fondul este azuriu, la fel ca şi steagul.

"Această insignă este a Ținutului Secuiesc și nu se cuvine să fim monopolizați chiar în țara noastră", ne spune un elev al liceului. 

Conducerea instituţie şcolare a impus, în aceasta săptămână purtarea uniformei şcolare. După ce mai multe critici la adresa siglei au apărut pe internet, directorii liceului au deschis o anchetă internă pentru a motiva apariţia însemnelor secuieşti pe uniformă. Printr-un comunicat de presă, conducerea instituției a afirmat că uniformele au fost făcute cu acordul părinților și că sigla liceului este veche din 1991.

În această după-amiază, inspectorul general şcolar al judeţului Covasna a mers la liceu, dar nu a dorit să ofere un punct de vedere oficial în legătură cu acest subiect.

Anul trecut, la liceul din Covasna a mai avut loc un conflict etnic. Pe 15 martie, de Ziua Maghiarilor de Pretutindeni, o elevă a venit la şcoală cu o bentiţă tricoloră și a fost ameninţată de dirigintă şi de colegii de etnie maghiară. Dupa șase luni Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării a decis sancţionarea dirigintei şi a directoarei instituţiei cu câte 400 de lei. În plus, directorul a fost demis.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri