COVASNA. Viitorii designeri, la olimpiadă

Data publicării:
OLIMPIADA TEXTILE


Iulian Druţă este elev în clasa a XI-a şi a venit din Galaţi pentru prima dată la olimpiada de industrie textilă şi pielărie. Deşi a fost singurul băiat din sală, spune că este pasionat de domeniu şi este de părere că designerii celebrii ai lumii sunt bărbaţi, aşa că are încredere că poate avea şI el succes.

"Când am fost mic mereu îmi plăcea să mă îmbrac frumos şi bineînţeles am înţeles, am ales chestia asta textile, îmi place şi moda. Mai departe vreau să urmez în domeniu o facultate", spune Iulian Druţă.

Olimpiada este un bun prilej pentru ca elevii să vadă care este nivelul lor de pregătire şi îi motivează să obţină rezultate cât mai bune.

"Unele subiecte au fost dificile dar pregătirea noastră a fost îndeajuns penru a le realiza cu succes", a spus un participant.

"Îmi place să îmi fac singură propriile haine, adică să îmi creez singură dacă îmi place ceva. Adică să nu fiu nevoită să mă duc la cineva să îmi croiască, să mi le croiesc singură", a povestit o participantă la olimpiadă.

La competiţie au participat 52 de elevi din 30 de judeţe ale ţării, absolvenţi ai liceelor tehnologice. După proba scrisă cinci elevi nu au trecut însă mai departe la proba practică.

"Subiecte legate de programa şcolară, de materii prime textile, de procese tehnologice. Toate aspectele care privesc de fapt exercitarea unei meserii din acest domeniu de către un tehnician în industria textilă sau un tehnician designer vestimentar", a declarat Gabriela Neagu, membru comisie

Oraşul în care s-a desfăşurat olimpiada nu a fost ales întâmplător şi asta pentru că, în tot judeţul Covasna, mai sunt trei licee tehnologice cu profil industrial textil.

"E o industrie care mai funcţionează în judeţul nostru şi funcţionează destul de bine. După cum bine ştiţi zona noastră este denumită şi Valea Pantalonilor. Avem foarte multe firme străine de confecţii, fabrici de pantaloni care solicită an de an forţă de muncă", a spus Marius Popescu, inspector şcolar, ISJ Covasna.

Elevii situaţi pe primele locuri vor primi premii din partea sponsorilor.

Reporter: Ruxandra Morar
Operator: Răzvan Rădache

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri