Crăciun în Hotelul de Gheaţă

Data publicării:
HOTEL GHEATA-1

"Cred că e uimitor. Cred că e un lucru atât de special. Abia am așteptat această vacanță și arată foarte frumos. Cred că au făcut un lucru minunat", spune Sean.

"Suntem toți foarte entuziasmați. Venim din Qatar, așa că e ceva drum. Și ceva diferență față de căldura cu care suntem obișnuiți", spune mama lui Sean

Cei mai mulți dintre oaspeţii care s-au încumetat să își petreacă nopţile în camerele îngheţate suntstrăini.

"Sunt pentru prima dată în România și sunt foarte entuziasmat. Sunt cu familia mea. Nu știu cum va fi la noapte, dar e ok. Eu trăiesc în Suedia, așa că... nicio problemă", spune un turist.

Pntru turiştii români, câteva minute între pereții de gheață au fost suficiente.

"Rămânem câteva zile, vreo patru-cinci zile. - Dar nu chiar în hotel? - Aici, în hotel, aș vrea să rămân, dar nu știu dacă rezist, totuși, eu", spune alt turst.

"Sunt minus 2 grade în camerele de Hotelului de gheață de la Bâlea Lac, însă fiecare turist primește, la cazare, un sac de dormit. În plus, și paturile din gheață sunt bine izolate. Avem o blană, o pătură, încă o pătură, pilota, salteaua din burete, încă o pătură și suportul din lemn", relatează Adela Mohanu, reporter Digi24.

Anul acesta, tema aleasă de constructorii hotelului este Europa. Fiecare dintre camere a fost decorată cu sculpturi reprezentând una dintre țările de pe continent.

"Camera cu specific londonez, după aceea Acropole mi-a plăcut, nimfele... Normal, nu? Și, în ansamblu, tot", spune un turist.

"Vom face, în imediata apropiere a hotelului de gheață, trei igloo-uri. Unul dintre ele va avea, ca și temă, Belgia, se va numi Cabinet de Bruxelles. Acolo intenționăm să sculptăm un prezidiu și se vor regăsi steagurile țărilor din Uniunea Europeană", spune Lidia Bădilă, PR manager hotel 

O cameră dublă, în Hotelul de Gheață, costă 400 de lei pe noapte.

Reporter: Adela Mohanu
Operator: Lucian Sandu

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri