Crăciunul pe rit vechi, sărbătorit la munte

Data publicării:
CRACIUN RIT VECHI

Mobila făcută la comandă din cele mai scumpe materiale, tehnologie de ultimă generaţie şi şeminee în camera de hotel. Aşa sunt întâmpinaţi turiştii străini pretenţioşi şi înstăriţi, care obişnuiesc să petreacă sărbătorile pe rit vechi în hotelurile luxoase din staţiunile noastre.

Turiştii sunt atraşi de munte, iarna, pentru că speră să găsească zăpadă aici. Din pacate, însă, vremea nu a fost de partea celor care sărbătoresc acum Crăciunul.

"Sunt dezamăgit că nu e zăpadă. Speram să fie, că e primul meu an pe pârtie", a spus un turist.

Totuşi, în lipsa zăpezii, gazdele de la hotel îi răsfaţă pe turşti cât e ziua de lungă cu pachete şi tratamente speciale la spa. Iar doamnele sunt atente până la ultimul detaliu. Pretenţioase din fire, acestea spun că pentru petrecerea din noaptea de Ajun trebuie sa arate cât mai bine. Nici domnii nu sunt mai prejos.

În timp ce turiştii se relaxeazã, bucătarii o iau de la capăt cu cârnaţii, caltaboşii şi piftia. Norocul lor e că străinii au aceleaşi gusturi culinare ca noi.

Se ştie că turiştii din est sunt mari petrecăreţi şi nu se dau duşi la culcare până nu se face ziua. Odată ce începe distracţia, încing ringul de dans şi par să nu obosească nicioadată. Pentru aceasta, hotelierii pun la cale petreceri pe cinste.

Cu tot răsfăţul şi atmosfera de sărbătoare care se resimt zilele acestea în staţiunile montane, moldovenii şi ruşii au venit în număr mai mic decât anul trecut. Administratorii hotelurilor şi pensiunilor de la munte spun că numărul turiştilor a scăzut cu 20%.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri