Criză imobiliară, dar casele de lux se vând

Data publicării:
APARTAMENTE LUX

În centrul Transilvaniei, la Cluj-Napoca, o altă ofertă. 350.000 de  euro pentru un apartament dintr-o zonă de vile. Are 210 metri patrati, trei camere, două bai şi se întinde pe două etaje. Locuinţa luxoasă este amenajată cu sticlă, lemn exotic şi piatră. Nici dotările nu sunt de neglijat. O mică piscină, şemineu, mobilă din Italia, bucătărie realizată din sticlă de Murano şi tapet cu cristale Swarovski.

"Aici avem un şemineu care arată foarte bine în special seara. Avem un loc de servit masa unde putem admira toată priveliştea. O zonă de living, ceea ce este foarte important este că este un jacuzzi mare, în care intră şi prietenii, nu numai tu şi soţul eventual", a spus Oana Rusu - proprietar. 

La Timişoara, proprietarii unui penthouse de lux cer 330.000 de euro pe imobil. Deşi preţul pare ridicat, cel care l-a scos la vânzare spune că banii ceruţi se reflectă în lux şi dotări. Are 4 camere, 2 terase, 2 băi, o suprafaţă totală de aproape 300 de metri pătraţi. Proprietarul, un om de afaceri italian, a făcut toată mobila la comandă.

"La nivelul Timişoarei vorbim de o scădere de aproximativ 40 % faţă de perioada de boom, deci practic preţul apartamentelor este undeva la jumătate faţă de maximul înregistrat în 2008, ceea ce se întâmplă şi pe segmentul de lux", a spus Daniel Crainic - expert imobiliar

Cei care vor un apartament de vacanţă la malul mării trebuie să aibă în conturi cel puţin 140.000 de euro ca să cumpere aşa ceva. Proprietarul dă însă asigurări că investiţia merită. Locuinţa are 94 de metri pătraţi şi oferă privelişte spre lacul Siutghiol.

Spre comparaţie, apartamentele din cosmopolitul oraş Como, aflat pe malul lacului cu acelaşi nume, în Italia, şi la poalele Alplilor, se vând de la 150 de mii de euro. Acolo, preţurile sunt justificate de priveliştea magnifică, ce a atras în zonă mulţi miliardari şi multe vedete. Inclusiv George Clooney a cumpărat acolo o proprietate.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri