Cros caritabil pentru Hospice

Data publicării:
CROS BRAN

Acum 10 ani, Amy a fost diagnosticată cu o formă de cancer a sângelui. Boala era într-un stadiu foarte avansat în acel moment, a făcut şase luni de chimioterapie şi un transplant de măduvă. În 21 ianuarie a împlinit 10 ani de când medicii i-au dat vestea că a învins cancerul. Acum, spune ea, a venit momentul să sărbătorească, ajutându-i pe alţii.

"Acum zece ani, oamenii mergeau, alergau şi donau bani, deşi nu mă cunoşteau, iar aceste acţiuni mi-au salvat viaţa. Acei oameni au făcut posibil ca eu să fiu tratată ca o persoană, iar acum este rândul meu să mă revanşez", a spus Amy.

În fiecare lună merge în câte o ţară şi organizează competiţii de alergare ca să strângă bani pentru bolnavii de cancer. România este al treilea stat în care are loc crosul, după Italia şi Irlanda, unde a strâns în jur de 1500 de dolari."Zece kilometri de poveste" este un cros atipic, la care alergătorii participă costumaţi în personaje din basme, filme sau benzi desenate.

46 de persoane s-au aliniat la start şi chiar dacă nu toţi au purtat costume, au dat ce au putut ca să parcurgă traseul. Cursa a măsurat 10 kilometri, din curtea Castelului Bran până la baza pârtiei Zănoaga şi înapoi.

"Eu lucrez cu persoane cu dizabilităţi, lucrez într-o şcoală specială şi am făcut şi voluntariat la Hospice când eram elev", spune Forin Căpriţă, câştigătorul locului II.

Ploaia şi răcoarea de afară nu i-a descurajat pe participanţi care, cu gândul la cei dragi, au îndeplinit sarcina până la capăt, chiar dacă nu pe locuri fruntaşe.

Fiecare participant a plătit o taxă de înscriere de 10 lei.

"Aceşti bani se vor adăuga la suma de bani pe care Amy a reuşit să o strângă în online, de la prieteni şi cunoscuţi, vorbim de aproximativ 800 de dolari", a declarat Gabriela Tokes - coordonator departament Strângere de Fonduri, Hospice Braşov.

În luna iunie Hospice va organiza din nou un eveniment sportiv similar, crosul "Aleargă tu pentru ei".

Reporter: Sorina Secelean
Operator: Lucian Păculea

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri