CRPC Braşov nu şi-a plătit facturile

Data publicării:
FACTURI OPC

De o săptămână angajatii de la protecţia consumatorului din Braşov nu pot folosi nici telefoanele şi nici internetul din cauză că furnizorul a tăiat utilităţile pentru neplată. De trei luni Comisariatul Regional pentru Protecţia Consumatorilor nu a plătit nicio factură pentru niciun judeţ din cele şase aflate în subordine. Aşa că angajaţii trimit răpunsuri la reclamaţii ...prin curier.

"Între instituţii corespondenţa o trimitem cu poşta specială. Mai trimitem prin poştă anumite răspunsuri la reclamaţii, dar reclamaţiile pe care noi le recepţionăm prin mail trebuie transmise prin practic tot pe mail, pentru că alte date de contact ale petentului nu avem" spune Monica Chelban - juristul CJPC Braşov.

În acest moment, plângerile se pot face doar în scris iar birourile comisarilor sunt pline de dosare și reclamații.

Termenul legal de soluţionare a plângerilor este de 30 de zile. Dar pentru că emailul nu funcţionează deja de o săptămână, comisarii nu cred că vor reuşi să se încadreze în acest interval.

"Ne dă peste cap, plus că ne trebuie informaţii despre firme, n-ai de unde să le iei din altă parte. neavând acces la internet...", spune Nicuşor Mireştean - comisar CJPC Braşov.

Furnizorii de servicii au trimis deja somaţii că vor tăia şi curentul şi apa. În total ar fi nevoie de 40.000 de lei pe lună pentru plata tuturor facturilor în toate cele şase judeţe: Braşov, Mureş, Alba, Sibiu, Covasna şi Harghita. Însă reprezentanţii instituţiei spun că nu au primit niciun leu de la centru.

"Suntem în a treia lună în care nu am primit bani de la ordonatorul secundar de credite, nu am plătit niciun fel de factură. Noi am notificat, aşa cum era procedural legal, atât Autoritatea Naţională a Protecţiei Consumatorilor", spune  Sorin Susanu - comisar şef CRPC Braşov.

Pe de altă parte, şefii Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor, de unde ar trebui să vină banii, spun că fondurile au fost virate.

"În iunie anul 2015 s-au virat 70.077 lei. De la Comisariatele Regionale din ţară solicită deschidere către ANPC, ANPC-ul solicită deschidere către Ministerul Economiei", spune Marius Dunca - preşedinte ANPC

Reprezentanţii ANPC au trimis o echipă de control la sediul din Braşov pentru a investiga circuitul banilor şi a plăţilor instituţiei regionale.

Reporter: Mirela Palcu
Operator: George Oltean

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri