Sari la conținut

Cu maşina în inima Bucegilor

Ca să vină în ajutorul turiştilor neobişnuiţi cu cărările de munte, autorităţile judeţene din Prahova şi Dâmboviţa au pus umăr la umăr şi au asfaltat un drum judeţean care face legătura între Sinaia şi Padina. Şoferii trebuie să meargă din Sinaia spre Târgovişte şi dupa serpentinele de pe dealul Păduchiosu să facă dreapta. Cele două drumuri judeţene străbat munţii spre Babele şi spre Peştera Ialomiţei. Cei 22 de km de drum au fost asfaltaţi pe porţiuni, iar şoseaua mai are încă nevoie de parapete, balustrade şi acostament.

Drumul spre Babele a fost asfaltat anul trecut, iar acum se toarnă al doilea strat de asfalt.

"Şoseaua este destul de bună, pe porțiuni unde sunt curbe se lucrează. Dar cred că în două-trei luni de zile va fi gata și poate lumea să meargă să se bucure de natura înconjurătoare", spune un turist.

"E prima oară când ajungem cu mașina. Drumul a fost foarte frumos și este și foarte bine făcut cu excepția câtorva zone", este de părere alt turist.

Pe lângă turiști și administratorii cabanelor se bucură de reabilitarea drumului. Turiştii ajung mult mai uşor până la hotelul Peştera, de unde se poate urca cu telecabina până la Babele.

Lucrarea la reabilitarea drumurilor județene 713 si 714 a început în anul 2010. Iniţial termenul de finalizare era 2013, însă autorităţile au întâmpinat tot felul de probleme, iar termenul a fost amânat.

"Câteva situații mai dificile. Am avut zone cu surpări care trebuie să le punem în siguranță pentru circulație", a declarat Adrian Ţuţuianu, preşedintele CJ Dâmboviţa

Investiţia totală în amenajarea drumului se ridică la 50 milioane de lei, bani obţinuţi din fonduri de la bugetul de stat și cofinanţare din bugetele judeţelor Prahova si Dambovita.

Reporter: Ruxandra Morar
Operator: Lucian Păculea