Cupon de alimente, pentru un consilier local. Nu este primul caz de acest fel

Data publicării:
CUPON ALIMENTE

Radu Iov este pensionar și consilier local la Primăria Brașov de aproape jumătate de an. În urmă cu câteva săptămâni a primit de la poștașul care i-a adus și pensia, un cupon prin care este înştiinţat că a primit ajutoare alimentare de la Uniunea Europeană.

Alimente gratuite, dar cu destinatar greșit. Oameni cu venituri mari au primit tichete pentru ajutoare

"Am rămas pur și simplu blocat când l-am văzut, pentru că, eu știind că nu am primit niciodată așa ceva, mi s-a părut un lucru ciudat, curios pentru mine, deoarece eu am niște venituri peste 1.600 de lei. Era mai îndreptățit să primească altcineva acest cupon, care cu adevărat are nevoie de aceste alimente ", susţine Radu Iov - consilier local, PNL.

Aceste tichete sunt destinate doar persoanelor care au venituri mai mici de 400 de lei şi celor cu handicap grav. Despre cei care au venituri peste această sumă, cei de la Direcția de Servicii Sociale nu știu nimic.

"Nu am primit nicio informare. Ceea ce știm este că cetățenii au primit direct de la Ministerul Muncii prin poștă, un cupon prin care pot să ridice aceste alimente. Foarte mulți ne sună, s-au primit în jur de 1000 de telefoane și din păcate nu reușim să transmitem cetățenilor o informație coerentă ", afirmă Mariana Topoliceanu - directorul DSS Brașov. 

De curând, reprezentanții Ministerului Muncii și-au dat seama că au distribuit cupoane pentru ajutoare alimentare și unor persoane care nu au acest drept. Astfel că a trimis circulare în toată ţara prin care direcțiile județene de servicii sociale trebuie să recupereze cupoane de la cei care nu sunt îndreptăţiţi.

Cupoanele au fost distribuite prin poștă iar pe baza lor, se pot ridica de la Direcția de Servicii Sociale pachetele cu alimente de la Uniunea Europeană, în valoare totală de 128 de lei. Deocamdată, însă, nu se ştie când vor sosi aceste ajutoare.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri