Sari la conținut

Cursă pentru o cauză nobilă

Cei 800 de participanţi au avut de ales dintre 12 cauze umanitare, fiecare reprezentând proiecte dedicate tinerilor din centrele de plasament, animalelor din adăposturi, educaţiei sau persoanelor cu dizabilităţi.

„Abia aşteptăm! Sunt sigură că în primele trei locuri noi vom fi: heroes!", participant.

"Anul acesta alergăm pentru copiii cu autism şi cu tulburări din spectrul autist. Copiii trebuie să înveţe că cel mai important este să fii bun şi sensibil la problemele celorlalţi", Diana Niţă - participantă.

„Copiii cu dizabilităţi. Bănuţii vor merge să le acorde spaţiu, scăunele şi tot ce mai avu nevoie", Nicoleta Popa - participantă.

Pentru prima dată în concurs, la linia de start s-a aşezat şi un câine.

„Alerg în fiecare seară cu Kita - aşa o cheamă - şi am zis că dacă eu particip, trebuie să vină şi ea cu mine", participant.

Cursa a fost împărţită pe două trasee, de patru, respectiv opt kilometri, presărate cu obstacole care le-au testat agilitatea şi rezistenţa alergătorilor.

La finalul cursei, fiecare participant a primit câte o medalie. Înscrierea în concurs s-a făcut în schimbul unei donaţii de cel puţin 30 de lei.

„A fost o cursă puţin deosebită pentru că a plouat, am alunecat, dar până la urmă am ajuns la Finish!", participant.

„Undeva peste 25.000 de lei am strâns până în acest moment . Anul trecut am avut undeva la 600 şi ceva de alergători şi, ca donaţii, vreo 20.000", Mihaela Andrieş - director executiv Fundaţia Comunitară Braşov.

Reporter: Sorina Secelean/ operator: Dan Dascălu