Sari la conținut

Datorii mari la FC Braşov

Suma reiese din tabelul preliminar al creanţelor înscrise împotriva debitoarei Fotbal Club Braşov SA în cadrul procesului de insolvenţă în care se află societatea. Totuşi, din totalul creanţelor, administratorul judiciar a aprobat doar suma de 10.020.000 lei.

Conform tabelului preliminar, patronul Ioan Neculaie este primul creditor al clubului, cu circa 35% din suma aprobată de administratorul judiciar. O situaţie aparte este în dreptul Administraţiei Judeţene a Finanţelor Publice care a solicitat recuperarea a 26,1 milioane de lei, dar administratorul judiciar a aprobat doar o sumă de 3,2 milioane lei. FC Braşov a câştigat în primă fază procesul cu Administraţia Judeţeană a Finanţelor Publice Braşov, însă verdictul final va fi dat la Curtea Supremă de Justiţie.

În cazul în care FC Braşov va pierde procesul, Administraţia Judeţeană a Finanţelor Publice Braşov va deveni primul creditor al clubului.

FC Braşov are o serie de datorii importante faţă de o serie foşti şi actuali antrenori şi jucători ai clubului. Adrian Szabo are de primit peste 130.000 de lei iar Cornel Ţălnar peste 13.000 de lei. Cea mai mare datorie către un jucător este în dreptul lui Mugurel Buga, peste 240.000 de lei. Bogdan Străuţi are de recuperat 160.000 de lei iar croaţii Leko şi Aganovici au de primit 117.000 respectiv 112.000 de lei.