Sari la conținut

Director CFR, reţinut. Gheorghe Rădulescu este acum arestat la domiciliu

Directorul Sucursalei Regionale De Transport Feroviar de Călători Braşov a fost reţinut miercuri seară, după ora 19, sub acuzaţia de şantaj. Potrivit Direcţiei Naţionale Anticorupţie, Gheorghe Rădulescu l-ar fi ameninţat pe fostul director al Sucursalei, Ion Stegaru, cu desfacerea contractului de muncă şi evacuarea din locuinţa de serviciu. Ion Stegarua fost, până în vară, director al CFR Călători Braşov. A fost destituit din funcţie şi a rămas consilier în cadrul sucursalei. A fost nemulţumit
de decizie şi a atacat-o în instanţă, pentru a fi numit înapoi la şefia instituţiei, în locul lui Gheorghe Rădulescu.

Gheorghe Rădulescu a fost numit în funcţia de director al Sucursalei Braşov în iulie 2014. Potrivit DNA, presiunile împotriva denunţătorului au început doar o lună mai târziu. Şi au fost întărite de însuşi directorul Societăţii Naţionale, şeful Oficiului Juridic, dar şi de un jurist din cadrul Sucursalei Regionale Braşov. 

Directorul CFR Călători, şeful Oficiului Juridic şi juristul Regionalei Braşov sunt şi ei cercetaţi în dosar, în calitate de suspecţi. Gheorghe Rădulescu nu a dat nicio declaraţie în faţa judecătorului de la Tribunalul Braşov, la examinarea propunerii de arestare preventivă. Magistraţii au decis ca directorul CFR Călători Braşov să fie cercetat în arest la domiciliu.

În fața echipei Digi24 Brașov, Gheorghe Rădulescu a afirmat că nu a încercat să-și protejeze funcția în vreun fel și că a fost adus la Tribunalul Brașov degeaba.

Directorul CFR Călători Braşov pune faptele încriminate în dosar pe seama unei obligaţii de serviciu. Potrivit acestuia, denunţătorul urma să fie tras la răspunedere, în cadrul Sucursalei, pentru achiziţii supraevaluate. În acest sens, Ion Stegaru a fost supus unei cercetări disciplinare şi Gheorghe Rădulescu a cerut desfacerea contractului său de muncă .

"Prejudiciul este descoperit de Curtea de Conturi, iar domnul Rădulescu are obligaţia clară să impute acest prejudiciu cuiva. Gândiţi-vă ce s-ar fi întâmplat dacă domnul Rădulescu nu şi-ar fi exercitat atribuţiile şi nu ar fi descoperit vinovatul"  a declarat Daniel Diaconu, avocat

Directorul CFR Călători Braşov a fost monitorizat timp de cinci luni, în acest dosar, de poliţişti ai Secţiei Regionale de Poliţie Transporturi şi specialişti SRI, sub îndrumarea magistratului DNA care a instrumentat şi dosarul penal în care sunt judecaţi Ioan Adam şi Viorel Hrebenciuc.

Reporter: Claudiu Loghin
Operator: Răzvan Rădache