Doar 20% dintre fermieri au depus declarația de venit

Data publicării:
DOAR 20 DINTRE FERMIERI 1
În Brașov există aproape 15.500 de fermieri pentru care APIA acordă anual subvenții. O bună parte dintre aceștia au cultivate terenuri pe suprafețe mai mari de 2 hectare sau dețin mai mult de două vaci ori 10 oi. Astfel că, acești țărani, trebuiau să-și depună până astăzi declarația de venit. De la începutul anului și până acum s-au prezentat la finanțe puțin peste 3.500 de persoane. După estimările Direcției Finanțelor publice, un fermier câștigă între 500 și 1.500 de lei pe fiecare hectar cultivat și între 300 și 450 de lei din cresterea animalelor animale. 
 
Cei care s-au prezentat totuși astăzi la ghișeu pentru a-și depune declarația 221, nu știau exact care e utilitatea documentului. Acest domn are patru viței și cinci hectare de terenuri cultivate cu lucernă și porumb. A venit astăzi la finanțe să-și completeze declarația și speră la un venit suplimentar, nu banuie ca ii se vor lua bani din castiguri.
 
Impozitul pe care fermierii trebuie să-l plătească este de 16% din câştigurile estimate şi declarate în actele depuse la finanţe. Dacă nu depun declaraţia de venit, fermierii riscă să plătească penalităţi şi să îşi piardă subvenţiile.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri