Sari la conținut

Doi ani şi şase luni de închisoare cu executare pentru profesorul de la Facultatea de Medicină

 

Pe lângă cei doi ani şi şase luni de închisoare, profesorului Lazăt Onisâi (foto) i se interzic, timp de cinci ani, anumite drepturi civile printre care şi părăsirea ţării. Instanţa a mai hotărât menţinerea sechestrului pe sumele găsite la percheziţie, iar profesorul trebuie să restituie banii pe care i-a luat de la studenţi, cu titlul de mită. Decizia nu este definitivă şi poate fi atacată cu recurs.

Lazăr Onisâi a fost profesor la Facultatea de Medicină din Braşov, iar aproximativ 30 de studenţi au depus plângere pe numele lui, acuzându-l că a cerut bani ca să le dea notă de trecere la examen. 

La începutul acestui an, profesorul a fost prins în flagrant în timp ce lua 700 de lei mită de la o poliţistă care s-a dat drept studentă, pentru a promova examenul la anatomie. Lazăr Onisâi a recunoscut că a luat bani de la studenţi, pentru a-i favoriza la examene.

Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Braşov au dispus, în luna august, trimiterea în judecată în stare de libertate a profesorului Lazăr Onisâi, după ce au probat 32 de infracţiuni de luare de mită şi una de trafic de influenţă.

Pe aceeași temă