Sari la conținut

Doi stâlpi de susţinere, puşi la pâmânt de un troleibuz

Inicidentul s-a produs puţin după ora 21:00, pe o rută care face legătura între cartierele Valea Cetăţii şi Astra. În curba de la intersecţia străzii Vasile Alecsandri cu strada Carpaţilor, unul dintre captatorii troleibuzului a sărit şi a agăţat cablurile electrice care s-au încolăcit şi au smuls din pământ doi stâlpi de susţinere. Stâlpii metalici au căzut pe două autoturisme aflate în trafic.

"Am văzut scântei şi m-am speriat, am frânat şi deodată am simţit maşina că face hop hop şi nu mi-am dat seama ce s-a întîmplat decât când m-am dat jos din maşină şi am văzut că a căzut stălpul pe capotă", spune un şofer.

"Voiam să ies din maşină că am văzut cum s-au adunat cablurile şi cădeau pe mine", spune alt sofer

Nici şoferul şi nici călătorii care se aflau la ora respectivă în troleibuz nu au fost răniţi. Reprezentanţii Regiei Autonome de Transport Braşov au deschis două anchete paralele: una pentru a stabili cauzele accidentului şi una care va trebui să stabilească cum a fost posibil ca stâlpii de susţinere să fie smulşi din temelie.

"Se pare că troleibuzul a avut o oarecare viteză, însă asta este o primă ipoteză pe care o verificăm. La nivelul regiei s-a constiuit o comisie care anchetează modul în care s-a produs acest incident", Silviu Ştefan, purtător de cuvânt RAT Braşov

"La prima vedere se pare că lucrările efectuate la acesti stâlpi, respectiv găurile numeroase de la baza lor, au afectat această structură de rezistenţă şi astfel a fost posibil să cedeze doi stâlpi şi nu cablul, punând practic în pericol vieţile acestor oameni", Sorin Susanu, comisar şef CRPC Braşov.

Reţeaua de electrificare şi cei doi stâlpi doborâţi aparţin RAT Braşov. Cei doi şoferi ale căror autoturisme au fost distruse vor trebui acum să dea regia în judecată pentru a fi despăgubiţi. Troleibuzul avea asigurare RCA.

Reporter: Mirela Palcu
Operator: Alex Apetroae