Sari la conținut

Domeniul schiabil, pregătit pentru turişti

Operaţiunea de curăţare a domeniului schiabil din Poiana Braşov a început încă de dimineaţă. Peste 40 de voluntari, monitori de schi, hotelieri sau alţi angajaţi din staţiune au venit să înlăture pietrele şi bolovanii care s-au adunat peste vară pe pârtii. Preţ de câteva ore, cu toţii au bătut la pas Drumul Roşu înarmaţi cu lopeţi şi greble.

Monitorii de schi spun că degajarea pârtiilor este foarte importantă pentru ca schiorii să se poată bucura de o coborâre lină.

" Este important să nu fie pietre pentru că se pot întâmpla diferite accidente: poti sa te impiedici, să cazi, te infranează, şi cum e foarte multă lume pe pârtie se poate întâmpla ceva mai rău ", spune Carla Tănăsescu, monitor de schi. 

" Îţi strică talpa schiurilor. Schiul sau snowboardingul sunt sporturi de alunecare, atunci când lovesti o piatră automat talpa si canturile sunt deteriorate si stim foarte bine că preturile echipamentelor sunt foarte ridicate si atunci căutăm o partie foarte bună ", adaugă Silviu Gherga, monitor de schi. 

Astfel de acţiuni de curăţare a domeniului schiabil din Poiana Braşov au loc în fiecare an înainte să cadă prima zăpadă consistentă.

" A fost un an greu pentru că s-a lucrat la domeniul schiabil si de aceea micile lucruri pe care le putem face noi, cu dragă inimă, de fiecare dată ", povesteşte Emil Fărcăşan, coordonator şcoală de schi. 

Deocamdată nu se poate schia pe nicio pârtie din Poiana Braşov, însă administratorii domeniului schiabil sunt optimişti şi speră ca sărbătorile să îi prindă cu un strat gros de zăpadă.


Reporter: Claudiu Loghin  / Operator: Zoltan Munteanu-Racz