Sari la conținut

Dosare Rabla respinse de Administraţia Fondului pentru Mediu

Regia Autonomă de Transport Braşov a depus în luna mai trei dosare la Administraţia Fondului pentru Mediu ca să poată reînnoi parcul auto, format din trei autoturisme dacia pe care le foloseau angajaţii şi care de câteva luni au fost scoase din circulaţie din cauza degradării. Deşi reprezentanţii regiei aşteptau un răspuns favorabil dosarele au fost respinse.

"Am fost înştiinţaţi despre faptul că nu a fost depus şi un alt document. În cursul zilei de ieri a fost depus şi acel document cerut suplimentar. Menţionăm faptul că angajaţii regiei au depus toate dcoumentele care erau înscrise în ghidul de aplicare a programului", a spus Silviu Ştefan - purtătorul de cuvânt al RAT Braşov.

În aceeaşi situaţie este şi Spitalul Judeţean Braşov care dorea un tichet rabla pentru schimbarea maşinii folosită de serviciul de medicină legală. Cei care au trimis actele spun că au completat corect formularele descărcate de pe site-ul Administraţiei pentru Fondul de Mediu. Comisia a concluzionat: formularele propriu-zise nu erau cele bune. 

Maşina a fost folosită timp de 12 ani şi a fost scoasă din uz pentru că necesita reparaţii tot mai dese şi tot mai costisitoare.

În cazul primăriei din Porumbacu de Jos, judeţul Sibiu, dosarul pentru programul rabla a fost respins pentru că certificatul de atestare fiscală era expirat.

"Probabil că a fost o neglijenţă a noastră, o interpretare greşită a documentaţiei care a fost depusă pe site-ul lor", a spus Ioan Strava - primarul comunei Porumbacu de Jos. 

Administratia Fondului pentru Mediu a alocat, în acest an, 3.000 de tichete pentru persoane juridice şi instituţii publice în valoare de câte 6.500 de lei, acordate la casarea unei maşini mai vechi de opt ani pentru achiziţionarea unui nou autovehicul.