Sari la conținut

Două imobile importante din Victoria au devenit adăpost pentru şobolani

Nea Ion a locuit ani de zile în blocul de nefamilişti care înainte era spaţiu de locuinţe de serviciu pentru muncitorii ce lucrau la fabricile din zona Victoria. Bărbatul îşi aduce aminte şi acum că blocul era foarte bine îngrijit, iar oamenii care locuiau în el erau foarte mulţumiţi de condiţii. 

"Aici au stat burlaci şi familişti. Era foarte, foarte... avea pază, avea tot, era în ordine. Ţi-era mai mare dragul să vii să te bagi în blocul ăsta. Şi era ordine", îşi aminteşte bărbatul.

"Era unul dintre blocurile cele mai dotate, cu tot ce era necesar pentru un muncitor care lucra atunci în combinat, în şantier sau în alte părţi", spune alt locuitor.

Între timp blocul a fost vândut de două ori. Actualul proprietar este o societate din Sibiu, care a intrat în insolvenţă. Locatarii au fost obligaţi să parăsească imobilul, iar clădirea a fost lăsată în paragină. Contactat de reporterii Digi24, administratorul judiciar al firmei din Sibiu susţine că este gata să negocieze orice ofertă.

"În ceea ce privește imobilul din orașul Victoria, acesta a fost evaluat la o valoare de piață de 188.000 euro și, întrucât proprietatea este negarantată, el poate fi vândut cu aprobarea prealabilă a creditorilor, conform legii. În măsura în care se va formula o ofertă concretă pentru achiziția imobilului, Casa de Insolvenţă Transilvania, în calitate de administrator judiciar, va aduce la cunoștința creditorilor această ofertă și o va supune aprobării acestora", se arată în comunicatul emis de administratorul judiciar.

Situaţia nu este singulară în Victoria. Un fost cămin internat a rămas în ruine, după ce a fost preluat de cei de la ANL. Primăria din oraş încearcă acum să rezolve situaţia celor două imobile, pentru a le transforma în locuinţe sociale.

"La începutul lunii ianuarie am făcut o adresă şi un demers către Ministerul Dezvoltării, cel care gestionează proiectul de construcţie de locuinţe pentru tineret, şi am solicitat să ne cuprindă în anul 2015 în bugetul lor. Nu au mai fost alocate sume şi în prezent suntem cu un contract valabil, cu nişte aprobări valabile", a declarat Cristina Bratu - viceprimar Victoria.

În prezent, la sediul primăriei sunt depuse peste 50 de cereri pentru acordarea de locuinţe sociale. Edilii din Victoria susţin că cele două imobile, care acum stau în paragină, ar rezolva problema, dacă se va reuşi reabilitarea lor.

Reporter: Liviu Beju
Operator: Răzvan Rădache