Sari la conținut

 Drapel uriaş, în Piaţa Tricolorului 

După ce a străbătut nouă oraşe, drapelul de 150 de metri lungime a ajuns şi la Braşov. Zeci de tineri au dat o mână de ajutor la desfăşurarea steagului. Printre aceştia a fost şi Cosmin Iosub, cel în jurul căruia s-a iscat un adevărat scandal după ce, de Ziua Maghiarilor de Pretutindeni, s-a fotografiat cu steagul României.

"Ţinând cont că a fost cusut de fraţii noştrii, ne dorim foarte mult unirea şi atunci am zis că vreau să fiu prezent şi eu la eveniment pentru a asusţine acest proiect de unire ", spune Cosmin Iosub - participant.

"Dorim să tragem un semnal de alarmă privind dorinţa românilor de pe ambele maluri ale Prutului de-a se regăsi în cadrul aceluiaşi stat românesc. E o dorinţă care creşte atât pe partea stângă a Prutului, cât şi pe partea dreaptă", spune alt participant.

Timp de 30 de minute cât a stat tricolorul în Piața Tricolorului, participanţii la acţiune au ţinut să transmită şi câteva mesaje precum " Basarabia e România, Brasarabia e România, Basarabia e România".

Braşovenii au fost impresionaţi de iniţiativă şi le-au dat o mână de ajutor organizatorilor.

"Ce vedem în ziua de astăzi numai aiureli, măcar asta e un lucru bun, paşnic, e ceva paşnic, e ceva frumos ", a spus un braşovean.

"Lăudabilă iniţiativa mai ales că şi noi suntem pro România ", a adăugat un alt braşovean. 

Steagul uriaş a pornit de la Chişinău unde a fost şi cusut. A fost desfăşurat pentru prima dată în 1 decembrie 2012 şi apoi adus în România pe 1 decembrie 2013. În urmă cu aproximativ o lună a fost adus la universitatea de vară de la Izovul Mureşului, unde s-a şi lansat campania „Uniţi sub tricolor". Steagul uriaş a fost plimbat până acum prin 10 oraşe din ţară, iar pe 14 septembrie va ajunge înapoi la Chişinău unde va fi organizat un marş al tricolorului.

Pe aceeași temă