Drum turistic plin de gropi

Data publicării:
DN73

Unul dintre cele mai circulate drumuri din judeţul Braşov, Drumul Naţional 73, cel care face legătura între municipiu şi zona turistică Bran-Moeciu este un lung şir de capcane pentru şoferi.

Şoseaua este plină de cratere, şi nu de puţine ori şoferii ajung cu maşinile direct în service, după ce străbat porţiunea de drum prost.

"Foarte rău, foarte rău! Nu vedeţi, plombează şi nu ţine nici două luni", şofer.

"Se observă găuri, se observă... acum ţinând cont că suntem în anotimpul de iarnă, ţinând cont că se face deszăpezire că se dă cu sare", şofer.

Şoseaua este tranzitată şi de camioanele care merg din estul Transilvaniei spre Piteşti. Sunt probleme cu gropile de câţiva ani.

Între localităţile Cristian şi Râşnov, într-una din cele mai căutate zone turistice ale României, şoferii fac slalom printre gropi şi e nevoie de foarte multă atenţie pentru ca acest lucru să nu ducă la accidente rutiere.

Autorităţile locale din toate localităţile străbătute de acest drum au făcut nenumărate demersuri la Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere pentru repararea şoselei. Starea proastră a carosabilului îi afectează atât pe şoferii navetişti care trec zilnic pe aici, cât şi pe turiştii care vin în zona Râşnov, Bran, Moieciu.

Şoseaua este în reabilitare, iar lucrarea pe care a scos-o la licitaţie Compania Naţională de Drumuri este executată de o asociere de firme. Aproape în fiecare an au fost plombate gropile, însă din cauza traficului intens şi a zăpezii, în fiecare an, în asfalt apar din nou cratere. CNAIR nu a răspuns deocamdată solicitării Digi24 referitoare la viitoarele investiţii în reparaţia DN73.


Reporter: Claudiu Loghin
Operator: Lucian Păculea

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri