Sari la conținut

"Drumul morţii", fără parapete

Drumul Naţional 13 este unul dintre cele mai circulate din ţară. Zilnic, pe aici trec mii de autoturisme şi maşini de mare tonaj. Tocmai de aceea acesta ar trebui să fie şi una dintre cele mai sigure şosele. Dar dacă ne luăm după statisticile accidentelor, lucrurile nu stau chiar aşa. Iar unul dintre motive este chiar lipsa parapetelor pe multe segmente de drum.

Pentru că marginile drumului nu sunt asigurate corespunzător, şoferii nu se simt în siguranţă pe şosea.

De la începutul anului, pe Drumul Naţional 13 s-au produs 13 accidente rutiere grave, în urma cărora cinci persoane şi-au pierdut viaţa şi alte 13 au ajuns la spital cu răni grave. De fiecare dată când, în urma accidentelor, elementele de siguranţă ale drumurilor naţionale sunt distruse, la faţa locului este chemat şi un reprezentant de la Drumurile Naţionale.

"Întocmim un proces verbal pe numele celui vinovat, pe care îl înmânăm reprezentanţilor acestei secţii de Drumuri Naţionale, pentru ca ei ulterior să se îndrepte împotriva celui vinovat ca să-şi recupereze paguba şi să înlocuiască elementul de siguranţă deteriorat", precizează  Claudiu Tămârjan - comisar-şef Poliţia Rutieră Braşov

Dar după ce constată pagubele, reprezentanţii CNADNR rar se urnesc să le şi repare.Ba mai mult, după fiecare accident, de pe şosea sunt ridicate doar maşinile lovite. Bucăţile rupte din caroserii sau cioburile rămân de multe ori aruncate în şanţurile de pe marginea drumului. Iar urmele unui accident sunt vizibile luni de zile pe şosea.