Sari la conținut

Drumurile judeţene, deszăpezite pe datorie

Contractul pentru întreţinerea drumurilor judeţene a expirat în luna septembrie, când au fost epuizate şi fondurile primite de la Guvern. Autorităţile judeţene sperau însă că îşi vor completa lipsurile o dată cu rectifcarea bugetară, însă acest lucru nu se va întâmpla.

"Vom porni lucrările cu plata din bugetul anului viitor. Este singura soluţie viabilă pentru a nu bloca aceste activităţi. Să nu uităm că totuşi Braşovul este o zonă de munte. Aici, iarna când vine, vine cu adevărat", afirmă Mihai Pascu, vicepreşedinte Consiliul Judeţean Braşov.

11 firme s-au arătat deja interesate să asigure deszăpezirea pe drumurile din judeţ, însă oferte se mai pot depune până în 11 noiembrie. Între timp, consiliul judeţean a aprobat planul de deszăpezire, iar drumurile care vor avea prioritate sunt cele care asigură legătura cu centrele de comune. Pe alte şapte şosele vor fi montate parazăpezi.

Alte 10 drumuri judeţene, cu o lungime totală de 95 de kilometri, vor fi închise pe perioada iernii pentru că nu sunt astfaltate şi astfel vor deveni impracticabile.

Pe aceeași temă