Duel pentru Rio

Data publicării:
EDUARD GROSU

Acesta a fost atribuit ca urmare a clasării lui Serghei Țvetcov şi Eduard Grosu în primele 200 de poziții ale clasamentului individual UCI Europe Tour. Cursa masculină de şosea va măsura 256,4 kilometri şi se va desfășura pe 6 august.

"Cu toate că îmbrăcă în fiecare zi tricoul echipei de club, noi suntem români şi asta ne dorim cel mai mult, să faci parte din echipa naţională. Iniţial, eu cu Serghei, când am început calificarea, vorbisem şi aşa ar fi trebuit să fie. Eu să particip la cursa de fond, iar el la cursa de contratimp. Acum însă avem doar un loc, cel de la cursa de fond şi suntem doi care ne batem pe acest loc", spune Eduard Grosu.

Turul Italiei este un alt obiectiv important pentru rutierul român în 2016. Anul trecut, la debutul în Il Giro, rutierul lui Nippo-Vini Fantini a terminat pe locul 5 în etapa a 13-a a competiţiei, cel mai bun rezultat din istoria României.

În 2012, la Jocurile Olimpice de la Londra, Andrei Nechita, singurul reprezentant al României în cursa pe şosea, a abandonat.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri