E. Grosu, confirmat oficial pentru Il Giro

Data publicării:
GROSU

entru rutierul român de 23 de ani este a doua prezență consecutivă în Il Giro, anul trecut obținând o performanță deosebită pentru ciclismul din România: locul 5 în etapa a 13-a.

Grosu a terminat sâmbătă pe poziția a 13-a în penultima etapă a Turului Turciei, performanță care se adaugă la locul 4 în etapa a doua în Turul San Luis sau locul 9 în clasica Nokere. Astfel, Grosu și-a asigurat a doua prezență la rând în Turul Italiei, care va debuta pe 6 mai, la Apeldoorn, și se va încheia pe 29 mai, la Torino.

Chiar dacă pe hârtie lider va fi Damiano Cunego, italianul învingător în Turul Italiei 2004, Grosu este marele pariu al directorilor tehnici ai echipei italiene iar românul va fi responsabil pentru realizarea obiectivului principal: un loc pe podium într-una dintre etape.

Principalii rivali ai sprinterului zărneştean sunt pe hârtie germanul Marcel Kittel, Ellia Viviani, Andree Greipel, Sacha Modolo sau Aranud Demare. Sprinterii vor avea la dispoziţie 7 etape pentru a-şi demonstra viteza, astfel că sportivul nostru, ajutat de un trenuleţ în care se remarcă Grega Bole, poate visa la un loc pe podium.

Cel de-al doilea ciclist român care a participat anul trecut în Il Giro, Serghei Țvetcov, nu va participa și în acest an, echipa campionului României, Androni-Sidermec, nefiind invitată.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri