Sari la conținut

E-ticketing pe transportul în comun din Braşov

Prima linie de autobuze din Braşov pe care funcţionează toate componentele sistemului de management informatizat al transportului în comun este linia 20, spre Poiana Braşov.

"Foarte comod, rapid, nu stai în rând, mersi, se gândeşte cineva la noi", spune un braşovean.

"Foarte binevenite!Dacă vin noaptea, seara târziu, cu trenul, de undeva, trebuie să iei de undeva că sunt închise", spune alt braşovean.

"Dacă tot le-au pus, ar trebui să fie puse în funcţiune, măcare atunci când nu-s deschise staţiile, să putem cumpăra tichete la orice oră", spune un braşovean.

Cititoare de carduri există în fiecare autobuz al Regiei, mai lipseşte doar ca firma producătoare să facă, eşalonat, revizia fiecărui aparat în parte.

"Din 30 de automate montate în staţiile RAT Braşov, doar acesta funcţionează, însă, începând de astăzi, se lucrează la punerea în funcţiune şi a celorlalte automate, astfel încât călătorii să se poată bucura cât mai repede de noul sistem de e-ticketing pe transportul în comun", relatează Sorina Secelean - reporter Digi24 Braşov.

"Pentru acest lucru este nevoie de asistenţa tehnică în operare şi în pornirea tuturor funcţionalităţilor şi de către furnizor. Trebuie înzestrate cu carduri, înzestrate cu bilete, iar astea trebuie făcute sub asistenţa furnizorului", spune Gabriela Vlad - managerul proiectului.

Utilizatorii mijloacelor comune de deplasare beneficiază de un nou servicu oferit de Regie, un call center unde pot apela pentru întrebări sau ca să sesizeze probleme legate de transportul în comun.

"În call-center vom răspunde la toate întrebările legate de trasee, de planul tarifar, de planul de servicii, despre noile modalităţi de validare a cartelelor telefonice", spune Silviu Ştefan - purtător de cuvânt RAT Braşov.

Proiectul prin care Primăria Braşov doreşte informatizarea transportului în comun a început în 2014 şi a costat mai bine de 23 de milioane de lei. Călătorii au la dispoziţie trei luni ca să se familiarizeze cu noul sistem de validare a călătoriilor.

Din luna martie se va renunţa de tot la vechile aparate de compostat biletele şi vor fi folosite exclusiv cele noi, pe care pot fi folosite atât carduri cât şi noile modele de bilete.

Reporter: Sorina Secelean
Operator: Zoltan Munteanu-Racz

Pe aceeași temă