Sari la conținut

Echipamente noi pentru câinii polițiști

O masă specială pentru dresaj, corturi care imită ascunzători, obstacole și palisade. Sunt doar câteva dintre elementele poligonului mobil achiziționate de curând de către Poliția Brașov. Totul, pentru ca animalele să poată fi antrenate în cele mai bune condiții.

"Toate elementele acestea sunt mobile pentru că antrenamentul unui câine de serviciu presupune schimbarea tot timpul a locului, a mediului înconjurător, tocmai de aceea, în funcție de antrenamentele pe care le avem, aceste obiecte din poligon vor fi transferate în locurile în care vom desfășura antrenamentul", a spus Adrian Letcă - agent coordonator în cadrul Serviciului Criminalistic. 

De asemenea, a fost cumpărată și o mașină specială pentru transportul câinilor şi tot pentru ei au fost reabilitate și padocurile. Cuştile au fost înlocuite, au fost renovate acoperişurile şi s-a tras apă curentă.

Toate aceste investiţii au fost făcute cu bani de la Uniunea Europeană.

"Proiectul, în valoare de 28.000 de euro, este pentru amenajarea adăposturilor câinilor pe care îi avem în dotare, achiziționarea unui poligon mobil pentru antrenamentul câinilor și a unui mijloc de transport pentru câinii din dotare", a spus Liviu Naghi - purtătorul de cuvânt al IPJ Brașov.

În total, la IPJ Brașov sunt 14 câini polițiști, dresați special în cadrul departamentului criminalistic.

Reporter: Mirela Palcu
Operator: George Oltean