Sari la conținut

Edi Grosu participă în Turul Italiei

La 23 de ani, Edi devine primul ciclist format în România care va lua parte în acestă competiţie. Eduard Grosu a trecut la profesionism în urmă cu un an, cînd a semnat primul contract cu Nippo - Vini Fantini, echipă al cărei lider este în 2015 italianul Damiano Cunego, cîștigătorul lui Il Giro 2004.

"Este unul din visele oricărui ciclist să participe într-un mare tur, s-a îndeplinit. Acum sunt concentrat pe cursă, forma mea fizică, cu toate că am avut acele probleme la începutul anului, a început să crească încet încet. Sunt mându că sunt român, de foarte mulţi ani, niciun român nu a mai participat într-un mare tur. Normal este o mândrie şi sper să reprezint cu foarte mare plăcere România", a spus Eduard Grosu.

Anul trecut a fost unul al consacrării pentru ciclistul braşovean care a câştigat o etapă în Turul Lacului Qinghai, o cursă de categoria 2.1, a terminat pe locul secund într-o etapă în Turul Sloveniei, în faţa lui Michael Matthews, câştigător de etapă şi purtătorul tricoului roz în Giro şi a reuşit chiar să câştige clasamentul general în Turul Estoniei. După un început de an marcat de accidentări, sprinterul român a avut o evoluţie apreciată în recent încheiatul Tur al Turciei unde a terminat etapa a doua pe locul 9.

Grosu nu este singurul român care va concura în acest an în „Giro", Sergei Ţvetcov urmând să reprezinte echipa Androni Giocattoli. În 2015 Turul Italiei are 21 de etape care se vor întinde pe 3480 de kilometrii. Prima etapă va avea loc sâmbătă când este programat un contratimp pe echipe.