Sari la conținut
News Alert

Educator reţinut pentru corupere sexuală de minori

Incidentul s-ar fi petrecut în data de 24 iunie, la grădiniţa unde învăţa copila, în timpul programului de somn. Imediat după ce părinţii copilei au depus plângere la poliţie, educatorul a fost concediat.

" Bărbatul nu mai lucrează aici din a doua zi de când s-a întâmplat. Nu mai vreau să vorbesc mai multe ", spune Carmina Nicolescu - directorul grădiniţei particulare. 

Reprezentanţii Inspectoratului Şcolar habar nu au avut despre acest incident până astăzi.

" Nici nu ştiu ce s-a întâmplat la acea grădiniţă pentru că în baza noastră de date această grădiniţă nici nu există. Probabil nu este autorizată, nu este acreditată.  Ca instituţie funcţionează ilegal ", susţine Maria Szabo - inspector şcolar general adjunct ISJ Braşov. 

Conducerea unităţii nu a vrut să comenteze această informaţie.

Cu toate acestea, părinţii continuă să îşi lase copiii la această grădiniţă. Niciunul nu a ştiut despre incidentul cu educatorul şi nici despre faptul că unitatea funcţionează fără autorizaţie.

" Într-adevăr e o problemă foarte gravă dar eu până acum sunt mulţumit ", spune un părinte. 

" L-am văzut (pe educatorul acuzat) la o serbare, dar mă îndoiesc. Nu, era un tip dezinvolt nu avea nici o problemă. Situaţia asta mi se pare bizară ", adaugă un alt părinte.

După mai bine de două luni de anchetă poliţiştii au descins astăzi acasă la fostul educator, de unde au ridicat un computer şi mai multe hard discuri.

" Azi a fost efectuată o percheziţie la domiciliul suspectului in acest caz este vorba despre un braşovean de 33 de ani, au fost ridficate mai multe medii de stocare a datelor iar suspectul a fost reţinut sub aspectul săvârşirii infracţiunii de corupere sexuală a minorilor, urmând ca împotriva lui să se propună luarea unor măsuri preventive ", susţine comisar şef Liviu Naghi - purtătorul de cuvânt al IPJ Braşov. 

Bărbatul va fi prezentat mâine magistraţilor Tribunalului Braşov cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.