Sari la conținut

Egalitate pentru şoferi, indiferent de naţiune. Şoferii braşoveni cer dreptate în cazul accidentului provocat de un american

Martorii accidentului de săptămâna trecută declarau atunci că şoferul care a produs tragedia de pe drumul spre Poiana Braşov ar fi soldat american şi că ar fi fost băut. La o săptămână după accident, membrii comunităţii automobilistice din Braşov sunt nemulţumiţi de modul în care evoluează ancheta. Şoferul maşinii lovite de american susţine că autorităţile nu l-au băgat în seamă până acum, deşi prietena lui, care stătea pe locul din dreapta, a fost grav rănită.

"-Foarte mult cu mine nu au vorbit, nici până în momentul de faţă, dar probabil că ancheta este încă în desfăşurare şi nu se pot pronunţa cu nimic.

Reporter: Nu ai fost chemat nici ca martor?

-Încă nu, încă nu.", Costin Păunescu - şoferul maşinii lovite

Tocmai asta i-a nemulţumit pe membrii comunităţii automobilistice din Braşov care au protestat luni seară. Ei susţin că cetăţeanul american este protejat datorită faptului că ar fi soldat, deşi nici o instituţie nu a confirmat acest lucru.

"Ştie toată lumea şi cazul Teo Peter şi alte cazuri provocate de soldaţi americani, nu contează că sunt soldaţi, nu contează că sunt americani, nu avem nici o problemă că sunt străini, avem o problemă că sunt oameni de rând, nu sunt preşedinţi, nu sunt prim miniştri şi au imunitate.", a declarat Gabi Imre - pilot în campionatul naţional de drift

Singura reacţie oficială în urma incidentului a venit din partea Ambasadei Statelor Unite, care a confirmat, într-un comunicat de presă, că accidentul a fost produs de un cetăţean american.

Reporter: Liviu Beju
Operator: George Oltean