Elevii, faţă în faţă cu viitorii angajatori

Data publicării:
PRACTICA ELEVI

Andrada şi Andreea sunt eleve în clasa a VII-a la Şcoala Generală Nr.25 din Braşov. Încă nu ştiu ce studii vor să facă mai departe şi ce carieră să îşi aleagă, dar au vrut să afle cât mai multe despre posibilităţile de angajare pe care le au şi ce presupune fiecare slujbă în parte, aşa că au vizitat împreună o brutărie. Fetele au venit cu lecţiile făcute. Au adus cu ele chiar şi CV-uri şi scrisori de intenţie, întocmai ca la angajare.

Îmbrăcate în halate albe şi cu bonete pe cap, ca orice brutar responsabil, fetele au trecut apoi la treabă, iar rezultatul a fost pe măsura strădaniei ucenicelor.

"Mi-a plăcut foarte mult şi aş repeta oricând experienţa", spune Andrada.

Adriana Lucan şi Miruna Muşat au vrut să vadă cum merg lucrurile într-un hotel. Au vrut să afle ce aptitudini trebuie să aibă un recepţioner sau un şef de sală.

"În hotel totul mai complex, aici toate serviciile sunt îmbinate într-o singură unitate. Aș lucra într-un hotel dacă aș avea șansa", spune Miruna Mușat.

În urma acestor întâlniri elevii pun în practică teoria pe care o învaţă la şcoală şI, prin faptul că interacţionează direct cu agenţii economici fac o conexiune vie între activitatea şcolară şi oferta de pe piaţa muncii. 

Proiectul este o colaborare între Ministerul Educaţiei şi Institutul pentru Proiecte Internaţionale în Domeniul Educaţiei de la Zurich, în cadrul programului de cooperare româno-elveţian. A început în septembrie 2012 şi se desfăşoară în 18 şcoli şi licee din judeţul Braşov.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri