Sari la conținut
News Alert

Elevii premianţi, răsplătiţi pentru munca lor

Gala decernării "Premiilor de excelenţă pentru elevii cu rezultate deosebite la învăţătură" din Braşov s-a desfăşurat în Aula Universităţii Transilvania. Peste 1.800 de elevi de gimnaziu şi liceu, fruntaşi în clasele lor, dar şi părinţi, dascăli şi autorităţi locale au participat la festivitate. Vlad Vrabie este proaspăt absolvent al Colegiului Naţional "Doctor Ioan Meşotă" din Braşov şi a terminat cei patru ani de liceu ca şef de promoţie, cu media generală 9,99.

„Mi se pare că aceste premii încurajează excelenţa, elevii nu simt că au muncit degeaba", Vlad Vrabie, şef de promoţie Colegiul Naţional Dr. Ioan Meşotă.

Elevii au urcat pe scenă pentru a fi răsplătiţi de Primăria Braşov cu premii în bani şi diplome de excelenţă.

„Sunt mândră şi mă stimulează să încerc şi mai departe să fiu la fel de bună", elevă clasa a VIII-a.

„În primul rând, le crează lor o mândrie că sunt primii şi dau poate un exemplu şi celorlalţi", părinte.

Elevii care au fost pe primul loc în clasă au primit 300 de lei, cei de pe locul doi 200 de lei, iar cei de pe locul trei 100 de lei.

„E o preţuire pe care o dăm să spun din partea comunutăţii pentru aceşti elevi pentru că trebuie să îi stimulăm, să îi apreciem. Este şi o recompensă materială dar şi una morală", George Scripcaru, primarul municipiului Braşov.

La eveniment au fost prezenţi şi reprezentanţii Universităţii Transilvania, care îi aşteaptă pe elevii premianţi să studieze la facultăţile braşovene.

„La fel ca şi anul trecut, pentru toţi şefii de promoţie, care vor urma cursurile universitare la Universitatea Transilvania din Braşov vom pregăti un cadou. Îi va aştepta un laptop, alături de cazare şi masă gratuită la cantina universităţii", Ioan Vasile Abrudan, rector Universitatea Transilvania Braşov.

Elevii fruntaşi au primit premii şi din partea companiei RCS&RDS, constând în smartphone-uri, abonamente, cartele gratuite şi rucsacuri pentru laptop.

„Este al doilea an în care compania noastră are oportunitatea de a fi partener al evenimentului „Premiile de excelenţă pentru elevii cu rezultate deosebite la învăţătură". Compania noastră urmăreşte să contribuie la recompensarea celor mai buni elevi din dorinţa a-i răsplăti atât pentru rezultatele obţinute dar şi pentru a-i motiva să înveţe mai mult şi mai eficient", Mihaela Ardelean, reprezentant marketing RCS&RDS.

Este al treilea an când elevii premianţi din Braşov sunt recompensaţi de municipalitate.

reporter: Ruxandra Morar
operator: Alexandru Apetroae