Elicoptere în miniatură

Data publicării:
ELICOPTERE

Elicopterele telecomandate sunt pasiuni relativ noi pentru pasionaţii de aeromodelism. Florin a luat în mână telecomanda unui astfel de elicopter, pentru prima dată, în 2011. S-a îndrăgostit imediat, iar le mânuieşte cu o foarte mare siguranţă.Spune că e important să ai şi un aparat performant ca să poţi face acrobaţii spectaculoase

"Pentru putere, la acesta, fiind pe nitrometan, se creşte, adică se merge de la 5%, 15, 20, în funcţie de performanţă. Vrei performanţă mai mare, cumperi combustibil cu nitrometan mai mult. În cazul celor electrice, măreşti, iei un motor mai mare, de putere mai mare", Florin Săpoi - concurent.

Deşi un hobby costisitor, pasionaţii de astfel de aparate de zbor spun că nu pot scăpa de acest virus.

"De-a lungul timpului, undeva pe la vreo 8.000 de euro. Îl prăbuşeşti, îl repari. Întotdeauna un elicopter este nou. Piesele de schimb întotdeauna sunt noi", Rivelino Ciobanu - concurent.

Concurenţii au fost nevoiţi să Demonstreze că ştiu să facă acrobaţii în aer cu elicopterul. Gradul de dificultate a concursului a fost unul ridicat.

"La secţiunea avansaţi concurenţii trebuie să parcurgă 6 figuri impuse, la secţiunea începători, două figuri impuse, plus patru figuri opţionale. Trebuie să ai şi abilităţi sportive îndemânare, reflexe foarte foarte bune, dar şi cunoştinţe tehnice temeinice", Vasile Pop - organizator.

Iar în timp ce adulţii mânuiau cu dexteritate telecomenzile, cei mici erau pe margine şi furau meserie.

"Nu prea ştiu scheme cu el, dar odată m-am rotit, am stat la sol cu elicopterul şi m-am rotit în oval. Am mai exersat cu unul şi mai mic, dar l-am făcut praf", băiat.

La final, câştigătorii au fost recompensaţi cu diplome şi cupe.

Reporter: Mirela Palcu
Operator: Mihai Stan

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri