Elicoptere pentru Forţele Aeriene Britanice 

Data publicării:
ELICOPTERE

Parteneriatul încheiat acum doi ani între grupul Eurocopter şi Forţele Aeriene Regale din Marea Britanie avea ca scop îmbunătăţirea performanţelor operaţionale ale elicopterelor Puma.

În urma modificărilor făcute de inginerii de la Ghimbav, noile elicoptere au garantaţi 15 ani de viaţă operaţională, 35% mai multă putere în motor şi o reducere cu 25% a consumului de combustibil. Au fost dotate cu motoare Makila, au primit carlingi de tip „glass cockpit" ce încorporează sisteme de avionică de ultimă oră şi un sistem de ultimă generaţie de control al zborului.

La întâlnirea dedicată încheierii colaborării cu românii de la Eurocopter au luat parte şi reprezentanţi de la Airbus Helicopters UK, care le-au lăudat seriozitatea şi profesionalismul.

"La început, decizia de a colabora cu Eurocopter a avut mulţi detractori în Regatul Unit. Din fericire, le-am dovedit tuturor că s-au înşelat ". a spus Collin James - reprezentant Airbus Helicopters UK.

"A fost un contract îndeplinit într-o manieră foarte bună. Sunt foarte fericit ", susţine Paul Brummel - ambasadorul Marii Britanii în România. 

Ministerul Apărării Britanice a fost unul dintre primii clienţi care au crezut în seriozitatea celor de la Eurocopter.

"Este o schimbare fantastică de la vechile elicoptere. Au motoare noi, mult mai puternice, sunt economice, zboară pe distanţe mai mari şi pot transporta mai mult, ceea ce le face capabile să supravieţuiască în următorii zece ani ", povesteşte Owen Barnes - reprezentantul Ministerului Apărării din Marea Britanie. 

Cu 12 ani de experienţă în domeniul aviatic, şi o cifră de afaceri de 38 de milioane de euro, Eurocopter este centrul industrial principal al Airbus Helicopters în repararea şi modernizarea aparatelor de zbor Puma, pe piaţa mondială. Calitatea lucrărilor, spun reprezentanţii companiei, şi pregătirea temeinică a angajaâilor, sunt secretele unei afaceri de succes.

"Pe măsură ce ne-am extins activitatea ne-am mărit şi personalul şi vom continua să facem asta atâta timp cât creşte şi activitatea noastră ", susţine Jean Louis Mascle, directorul Eurocopter România.

Airbus Helicopters are aproximativ 23.000 de angajaţi la nivel mondial, dintre care la Ghimbav lucrează aproximativ 180 de oameni. Eurocopter are deja stabilite noile contracte pentru anul 2015. Cel mai important dintre ele este cu un client din regiunea Africa-Orientul Mijlociu. Planurile de viitor includ şi posibilitatea ca la Ghimbav să înceapă asamblarea unor elicoptere de tip Super Puma. Din anul 2008 şi până astăzi, peste 100 de elicoptere au fost recondiţionate la Eurocopter.

Reporter: Sorina Secelean / Operator: Zoltan Munteanu-Racz 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri